top of page
  • Forfatters billedeJakob Gaard Nielsen

Hvordan gør vi vores familieferie mere ansvarlig? En forældrevejledning

Efter en hård tid med corona, er det tydeligt, at vi er klar til at udforske verden igen.

For eksempel besøgte mere end 11 millioner turister Mallorca i 2022* Samme år brugte vi i snit 158 € pr. gæst på øen.*


Det løber op i enorme beløb, men ironisk nok gavner disse penge sjældent de lokale samfund. Mange af de penge, vi bruger, ender hos udenlandske flyselskaber, rejsebureauer, hotelkæder og selv souvenirs er sjældent produceret lokalt.


Samtidig fører masseturismen til betydelige miljøproblemer. Øer som Mallorca, Gran Canaria og Kreta kæmper med affald og vandmangel, og lokalbefolkningerne har fået nok. På Tenerife protesterer tusindvis i gaderne, og på Mallorca har regeringen reduceret antallet af overnatninger i højsæsonen for at dæmpe den stigende utilfredshed.


Men har du rejsefeber ligesom mig? Men er det også vigtigt for dig, at efterlade et lettere fodaftryk på planeten til dine små, og at dine penge går til de lokale? For de lokale har brug for os, og de vil gerne have os, vær ikke i tvivl om det.

Family with kids biking

Lad os udforske, hvordan vi kan gøre vores familieferie mere miljøvenlig og gavnlig for de lokale.


For den gode nyhed er, at det ER muligt at rejse mere ansvarligt med de små, og det kan endda være skide sjovt. Her er otte tips fra én forælder til en anden:


1. Vælg mere miljøvenlige overnatningssteder

2. Praktisér "slow travel"

3. Støt lokale restauranter, butikker og aktiviteter

4. Vælg miljøvenlig transport (når muligt)

5. Vær et godt forbillede

6. Nyd naturen

7. Lær og inspirer

8. Pak let og smart1. Vælg mere miljøvenlige overnatningssteder

Når du planlægger din rejse, skal du kigge efter overnatningssteder, der prioriterer miljøet. Uanset om det er en øko-lodge, et grønt hotel eller et hyggeligt sommerhus eller Airbnb med miljøvenlig praksis, er det at vælge steder, der bekymrer sig om miljøet, et positivt eksempel for dine børn. Jeg anbefaler at bruge hotelbookingsplatformen ecohotels.com. De har lavet al forskningen for dig og arbejder kun med de mest miljøvenlige hoteller.Mom and baby on the beach

2. Praktisér "slow travel"

I stedet for at skynde sig fra den ene destination til den næste, sæt farten ned og nyd rejsen. Det reducerer ikke kun dit CO2-fodaftryk ved at skære ned på transportemissioner, men det giver også din familie mulighed for virkelig at fordybe jer i den lokale kultur og miljø. Og tro mig, dine børn er glade for bare at være på ferie og bruge tid sammen med dig.


Support local businesses

3. Støt lokale restauranter, butikker og aktiviteter

En af de bedste ting ved at rejse, er at opleve forskellige kulturer og samfund. Vis din støtte ved at købe lokalt fremstillede souvenirs, i stedet for det gængse masseproducerede bras, som ikke gavner hverken miljø eller de lokale. Spis på familieejede restauranter, der benytter lokale produkter og har fokus på økologi og vegetariske retter. Det hjælper ikke kun den lokale økonomi med at trives, men det fremmer også jeres forbindelser med de steder, du besøger.
Eco friendly transportation - family on train

4. Vælg miljøvenlig transport

Når det er muligt, skal du vælge miljøvenlige transportformer såsom tog, busser eller cykler. Ikke alene er de mere bæredygtige end at flyve eller køre, men de giver også en unik og mindeværdig måde at se verden på gennem dine børns øjne. Og når du flyver, hvilket nogle gange bare er nødvendigt, eksempelvis hvis I skal til en ø i syden, så prøv at pakke så let som muligt. Jo mere vægt flyet skal bære, jo mere brandstof skal det bruge. Mere om det i punkt 8.
5. Vær et god forbillede

Det er måske det sværeste af dem alle;-) Børn lærer ved at se på, så gå foran med et godt eksempel. Uanset om det er at samle affald op på stranden, spare på vandet på hotelværelset eller vælge vegetariske muligheder ved måltiderne, så vis dine børn, at hver lille handling tæller, når det kommer til at beskytte vores planet. For selvom det kan virke ligegyldigt i det store billede, så tæller summen af vores alles små handlinger.

Mom outdoors with baby in carrier

6. Kom udenfor

Naturen er den ultimative legeplads, så udnyt den! Planlæg udendørsaktiviteter som vandreture, camping eller dyrelivsspotning for at indgyde en kærlighed og påskønnelse af den naturlige verden hos dine børn. Derudover er det at tilbringe tid i naturen, ikke kun godt for miljøet, men også fantastisk for din families fysiske og mentale velvære. Husk blot punkt 5. ovenfor og saml dit skrald op;-) 7. Lær og inspirer

Brug dine rejser som en mulighed for at uddanne dine børn i vigtigheden af ​​at passe godt på kloden. Besøg lokale bevaringscentre, tag guidede vandreture i naturen, eller hav blot samtaler om virkningen af ​​vores handlinger på planeten. Det virker banalt, men ved at give dem viden, giver du dem mulighed for at handle. Og det er trods alt deres fremtid, det handler om.A kid with a teddy bear on the back

8. Pak let og smart

Jeg ved det, at pakke let når man rejser med børn lyder som en selvmodsigelse. Men det er altså vigtigt. At medbringe færre genstande betyder mindre vægt, hvilket igen betyder mindre brændstofforbrug under dine rejser. Vælg ligeledes genanvendelige genstande som vandflasker, snackbeholdere og genanvendelige svømmebleer for at reducere spild undervejs. Tip: Cleanwave Foundation har sat vandstationer op over hele Mallorca, hvor du kan genopfylde din vandflaske, i stedet for at købe en ny plastikflaske. Du skal blot downloade appen "Cleanwave", og du får et kort over alle deres stationer på øen. Og når det kommer til udstyr, du ikke behøver at slæbe med hjemmefra, kan vi selvfølgelig hjælpe. Se vores udvalg her.


Husk, at rejse mere miljøvenligt og gavnligt for de lokale med børn, handler om at træffe bevidste valg. Så pak dine kufferter, tag dine små eventyrere i hånden, og gør dig klar til at udforske verden på en måde, der er lige så venlig mod Jorden, som den er for familien.


Håber denne guide har hjulpet lidt. God rejse!Kilder
5 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page