top of page
  • Forfatters billedeAnne Madsen Tabor

Aktiviteter på Bornholm med teenagere

Opdateret: 16. apr.Bornholm er et af de mest specielle og skønne steder at holde ferie i Danmark. 

I min familie spøger vi ofte med at vi elsker øer, der er svære at komme til. 

La Gomera, Hydra og Bornholm (og hvis du ikke har været på de øer, så kan jeg kun anbefale dig at tage der til… De er alle sammen besværet værd).


Men som mor til 2 teenagere synes jeg altid at det er lidt af en udfordring at finde på noget, alle i familien gider. Derfor vil jeg gerne anbefale et par af de aktiviteter på Bornholm, vi har haft med vores børn.

Da vi bor i Nordjylland er rejsen til Bornholm en dagsrejse. Man kan køre - hele vejen over Sjælland og Sverige, man kan tage en busrejse eller man kan flyve. Vi havde kun 5 dage på øen, så vi valgte at flyve. 

Kom rundt

I sommers besøgte vi Nexø og området deromkring, og da vi landede i lufthavnen, fandt vi hurtigt bussen til Nexø. Bussen er nem at tage rundt på øen, og selvom det tager lidt tid, så er ferie jo også at have god tid. 

Den eneste ting, denne fast-lands Dansker havde glemt/overset/ikke vidste er at man ikke bruger rejsekort på Bornholm. Så husk lige at downloade app'en eller husk kontanter. Du kan orientere dig på www.bat.dk.

Vi havde derfor ikke bil med på ferien, og en del af planen var at leje cykler, og på den måde komme rundt i området. Det viste sig at være en rigtig god idé. Området ved Nexø er fladt, og man kan nemt cykle til nogle af de bedste strande på Bornholm.

Så: Madpakken i kurven, parasollen på ryggen og så derud af. 


På med badetøjet

Fra Nexø er der flere steder man kan hoppe i vandet, når man er så heldig at have en cykel, og mine børn elsker at bade!

Selvfølgelig er der de skønne sandstrande ved Balka og Dueodde, men det føles nu lidt mere “Bornholmsk” at hoppe i vandet fra klipperne. 

Lige nord for Nexø ligger Halleklipperne, som er et smukt naturområde. Her kan man hoppe i vandet fra klipperne, og vandet er klart (og koldt). Stedet kaldes også Sjølla (at skylle/bade).

Den dag vi cyklede derud, havde solen varmet klipperne, og det var skønt at ligge og få varmen på de mørke klipper. 


Cykler man sydpå, er der en fin cykelvej hele vejen til Balka, Snogebæk og Dueodde.

De bornholmske sandstrande er helt fantastiske. Vi havde pakket bolde og strandtennis, og så kan vi nemt få en hel dag til at gå ved stranden!

Vi var ved Balka og Dueodde og begge steder er skønne, men de der klipper altså… 

Spændende museer

Det danske sommervejr er jo ikke altid til at ligge på stranden. Og selvom Bornholm er solskinsøen, så kan vi godt lide at opleve noget, når vi er på ferie. 

Da jeg er gift med en geolog er et besøg på NaturBornholm et must, og med lidt tålmodighed og rigeligt med snacks, er det en fin cykeltur fra Nexø. 


Naturen og den geologiske historie på Bornholm er spændende præsenteret, og så har vi lidt mere viden, næste gang vi finder en spændende sten eller klippestykke på vores ferie. 


Bornholm en hel del historie, der måske ikke er helt velkendt for fastlands Danskerne. 

Denne historie udfolder sig i centeret ved Bornholmertårnet ved Dueodde (og kan jo kombineres med en tur på stranden). Her er fine udstillinger om 2. verdenskrig og Den kolde krig, og ikke mindst selve Bornholmertårnet, et 70 meter højt tårn, hvor benmusklerne kommer på prøve, da man skal tage trappen hele vejen op. Men udsigten er det hele værd!Hammershus

Et must på Bornholm er Hammershus. Der er lidt langt at cykle fra Nexø, hvor vi boede, men heldigvis går der en bus direkte 4 gange om dagen. Så det er bare at hoppe på og tage med på tur rundt på Bornholm. (Husk nu det med “intet rejsekort”)

Hammershus er flot i sig selv, men de har nogle virkelig gode rundvisninger, som det er værd at købe billet til, hvis man ikke selv er helt stærk i Hammershus’ historie. 

Hyggelige Nexø

Bornholm byder på mange hyggelige byer. De fleste tager nok til Rønne, Allinge, Svaneke eller andre steder. Men Nexø har meget godt at byde på!Hvis dine teenagere er til genbrugsjagt, er Klunserkongen et must! En stor butik fyldt med genbrugssager - alt fra tøj til gadgets til kunst.Torvet i Nexø byder på livemusik gennem det meste af sommersæsonen, og den bornholmske iskæde “Chris og Mario” serverer lækker hjemmelavet is fra deres hyggelige lille ishus.

Slå jer ned på havnen med et spil skak og spis en KrølleBølle is fra Souvenirhytten, og nyd livet.

Og sidst men ikke mindst, så besøg Værftet, hvor der er et stort legeland og en skatepark!

Bornholm Bornholm Bornholm

Jeg kunne have nævnt en masse andre ting fra Bornholm. Røgerierne! Opalsøen, som man kan svæve over i en vildt sjov, lang svævebane. Ekkodalen (hvis I tager dertil, så husk at google forskellige ekkoer, man kan råbe. Det er virkelig sjovt.) Naturen!!! Paradisbakkerne. 

Foodcourt i Snogebæk! 

Jeg kunne blive ved.

Herfra skal lyde en klar anbefaling - tag teenagerne med til Bornholm. Det bliver en familieferie, I aldrig glemmer. 


Her har jeg samlet alle de hjemmesider, I skal bruge:


https://www.easygoing.dk/ (lidt reklame for sig selv er vel tilladt)


39 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page