top of page
  • Forfatters billedeAnne Madsen Tabor

Ferie i Nordjylland. Hvad skal du opleve med børnene?

Nordjylland er et fantastisk sted at rejse med børn. Der er et væld af spændende aktiviteter og smukke landskaber. Alt fra forlystelsesparker til museer til naturoplevelser. Fra Skagen til Aalborg, fra Hanstholm til Hals. Der er noget at opleve i alle kroge af Nordjylland. 

Her har vi samlet nogle af vores bedste anbefalinger til jer der holder ferie Nordjylland med børnene.


Udforsk Skagen og Grenen


Kendt for sine maleriske strande og charmerende by, er Skagen et must! Gå en tur langs stranden ud til Grenen, hvor Vesterhavet og Østersøen mødes, og lad børnene samle muslingeskaller og bygge sandslotte. Man møder ofte sæler på stranden her. 

Tag “Sandormen” tilbage, hvis I har fået trætte ben.Sandy beach Denmark
Grenen, Skagen - Mette Johnsen

Tilbage i Skagen kan I gå tur mellem de karakteristiske gule huse med en is i hånden, og spise frisk fisk på havnen.Råbjerg Mile og Den Tilsandede Kirke


Ikke langt fra Skagen finder I to spændende oplevelser, nemlig Danmarks største vandreklit: Råbjerg Mile og Den tilsandede Kirke.

Råbjerg Mile er ca. 1000 meter på hver led, og børnene vil elske at tumle i sandet. Milen vandrer 15 meter årligt mod nord-øst, og indeholder ca. 3,5 millioner m3 sand.


Family at Råbjerg Mile, Nordjylland Denmark
Råbjerg Mile - Mark Trustrup


Church Denmark
Den Tilsandede Kirke - Peter Jørgensen

I Skagen Klitplantage finder man resterne af Sct. Laurentii Kirke fra 1300-tallet, der i dag er kendt som Den tilsandede Kirke. Da sandflugten lagde sig over kirkegård og kirken blev den lukket og revet ned, og kun tårnet står tilbage. Man kan gå op i tårnet, og se den skønne udsigt over klitplantagen. 


Sand dunes Nordjylland Denmark
Rubjerg Knude Fyr - Rocco Ronneburg

Besøg Rubjerg Knude Fyr


Dette ikoniske fyrtårn, der ligger mellem klitterne, byder på en betagende udsigt over Vesterhavet. Børn vil elske at klatre i klitterne!


Og så kan I kombinere besøget med et smut til Lønstrup, der er en af de hyggeligste feriebyer i Nordjylland. Her finder I en dejlig strand og små fine specialbutikker og kunsthåndværkere.


Oplev f.eks. glaspusterne arbejde i Glashuset.

Indendørs badeferie i The Reef


The Reef ligger i Frederikshavn og er et indendørs vandland med rutsjebaner, pools og legeområder, der passer til alle aldre. Det er et perfekt sted at tilbringe en sjov dag med familien, især i de koldere måneder eller hvis det regner. 


Og når I nu er i Frederikshavn er der lige en anden god anbefaling til jer.

Parkér bilen ved Møllehuset og gå turen op ad stien til den helt fantastiske platform på toppen af Pikkerbakken. Platformen er udformet som “toppen af Jylland” og i godt vejr kan man se helt til Skagen og Læsø. Her finder I også kongestenen, hvor bl.a. Kong Frederiks signatur er indgraveret. 

Tæt på ligger museet Bangsbo Fortet, hvor I kan udforske bunkere fra 2. verdenskrig spredt ud over bakken. Virkelig en spændende oplevelse for alle. 

Gå tilbage ned til Møllehuset og drik eftermiddagskaffe og hvil benene. Old house Læsø Denmark
Hus med tang-tag på Læsø - Travelbook

Tag en færge til Læsø: 

Tag på en færgetur fra Frederikshavn til Læsø, der er kendt for sine sandstrande, flotte tangtage og saltsyderi. Lej en cykel og tag den smukke (flade) tur rundt på øen. Spis lækker fisk til frokost og besøg Læsø Saltsyderi.Sjov i Fårup Sommerland


Fårup Sommerland er Nordjyllands største forlystelsespark. Her er der rutsjebaner og forlystelser for alle aldre. Medbring din egen mad til grillen eller spis på et af de gode spisesteder i parken. Og glem ikke badetøjet, Fårup Sommerland har et fantastisk vandland. 


Kombiner et besøg i Fårup Sommerland med et smut på den smukke brede strand ved Blokhus. Her er der mange turister om sommeren, så I kan med fordel køre ned på stranden og videre Nordpå, og find et roligt sted at slå jer ned. Man kan køre på stranden hele vejen fra Blokhus til Løkken, så der er rig mulighed for at finde et godt sted. 

Fish in the North Sea
Nordsøen Oceanarium - Helle Bach Hansen

Nordsøen Oceanarium


Beliggende i Hirtshals er dette akvarium det største i Nordeuropa og giver et fascinerende indblik i livet i havet.


Se hajer, havskildpadder og farverige fisk, og oplev f.eks. dem blive fodret.


Men det mest kendte dyr på oceanariet er klumpfisken! Og hvis I ønsker en helt speciel oplevelse, kan man overnatte hos klumpfiskene!

I Aalborg


På vikingeeventyr ved Lindholm Høje: 

Tag en tur tilbage i tiden på Lindholm Høje Museum, hvor du kan gå blandt gamle vikingegravpladser og opleve historien på tæt hold i den spændende udstilling. Udstillingen rummer vikingernes historie i området, og de vigtigste arkæologiske fund, formidlet for både børn og voksne. 


Besøg Aalborg Zoo: 

Aalborg Zoo byder på en bred vifte af dyr fra hele verden, interaktive udstillinger og legepladser for børn. Det er et fantastisk sted for familier at tilbringe en hel dag.

Du kan opleve dyrene blive fodret, og få fortællinger om dyrene, når dyrepasserne holder “speaks” rundt omkring i parken. Der er også ofte show på Zoofariscenen.


Springeren og Garnisionsmuseet:

I Aalborg ligger 2 super gode museer helt tæt på hinanden, nemlig Springeren Maritime Oplevelsescenter, og Aalborg Forsvars- og Garnisionsmuseum. 

Begge steder har gode interaktive udstillinger, og man kan købe en fælles billet til de to steder. 

Kravl f.eks. ombord i ubåden Springeren, og oplev panserede køretøjer og jagerfly i hangaren på Garnisionsmuseet. Rold Skov og Rebild bakker


Et af de smukkeste naturområder finder I i Rold Skov og Rebild Bakker. Her er der tæt troldeskov under de ældgamle bøgetræer, oplev skjulestederne for røverne fra Rold, og gå tur på de bølgende lyngbakker. Her kan I også opleve gravhøje eller tage en tur på Mountainbike på de gode spor, der ligger spredt ud over området.


Forrest in Denmark
Rebild Bakker - Daniel Villadsen

 

Thy


Vil I længere vestpå, så er der smuk natur i Thy Nationalpark. Her kan I se surferne i Cold Hawaii, eller selv leje surfboard og få en prøvetime i en af kystbyerne Klitmøller eller Nørre Vorupør. 


Sandy beach Denmark
Klitmøller - Mette Johnsen

I Nationalparken er der masser af muligheder for naturoplevelser i den rå natur, så det er bare at spænde vandrestøvlerne og komme afsted. 

Nordjylland har sjov, historie og naturoplevelser for alle aldre. 

Rejser du med små børn, så husk at booke en bæretaske hjemmefra, på den måde kan de små opleve naturen fra ryggen.


God fornøjelse! 


Her er relevante hjemmesider til jeres rejse:

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page